Ontmoeting met een Kevertje

Moon Het Pad van de Sjamaan

Het was op een zonnige middag. Mijn man en ik zitten op een terrasje lekker een drankje te doen. Het is coronatijd. Het is daarom dat we op grotere afstand van andere mensen moeten zitten. Wij hebben een plekje gevonden tegen de reling van het terras. Het is een verhoogd terras van boomstammen. En het terras kijkt uit op een hele grote groene weide met daarachter allemaal bomen. Een prachtig idyllisch plaatje.

Eenieder van ons is voor een moment stil in zichzelf. Het is een aangename stilte waarbij we toch in elkaars aanwezigheid zijn.

Plots schrik ik op uit mijn gedachten als een mannenstem "Hallo" tegen mij zegt. Uit automatisme reageer ik terug met "Hallo". Dan word ik mij gewaar van een kleine aura op de houten reling. Verrek denk ik. Het

 komt daar vandaan. En ik zie dat ik hallo heb gezegd tegen een parmantige kever die me werkelijk uitdagend staat aan te kijken. Zijn hele lichaamshouding is trots en bewogen. Zo mooi en vol eigenwaarde.

Op het moment dat ik me bewust word dat hij het is, gaat mijn hele lichaam gloeien. Ik voel een rilling door mijn lichaam heen gaan die aangeeft: "ik leef" met een blij gevoel. Mijn man is ook opgeschrokken van het feit dat ik "hallo" heb gezegd tegen iemand. Hij kijkt mij onderzoekend aan en kijkt over de groene weide die aan een straat ligt. Dan vraagt hij: "tegen wie zeg jij hallo?".

Ik kijk hem lachend aan en zeg heel enthousiast: "kijk tegen dit kevertje". Mijn man kijkt me ongelovig aan en zegt: "is het weer zo ver met je". Ik lach me een bult. Werkelijk waar, deze ontmoeting heeft me zojuist gevuld met levensenergie.

Het kevertje dat totaal geen angst kent, wandelt als een parmantig oud heertje weer verder. Mijn middag kan niet meer stuk. Ik heb een heer ontmoet in de gedaante van een kever. En hij heeft mij heel vriendelijk begroet.

Alles dat leeft, heeft een stem. Hoe open je jezelf daarvoor? Door alles wat je tegenkomt, in gedachten te groeten. Dat is het begin. Doe het en wacht af...

Zo zijn bij mij in ieder geval bomen en dieren terug gaan praten.

lieve groet Moon